ISTQB Foundation Level Agile Tester

Agile testen is een relatief nieuwe benadering van softwaretesten die de principes van agile softwareontwikkeling volgt. Een tester in een agile traject zal anders werken dan een tester in een traditioneel project. Testers moeten de waarden en principes begrijpen die ten grondslag liggen aan agile softwareontwikkeling en zich realiseren dat zij een integraal onderdeel zijn van een teamaanpak, samen met ontwikkelaars en andere belanghebbenden.

Het ISTQB Agile Tester extension programma vormt een uitbreiding van het ISTQB Certified Tester Foundation Level programma. Met deze tweedaagse live online cursus wordt de deelnemer voorbereid op het ISTQB Certified Tester Foundation Level – Agile Tester examen.

De stof is deels in het Nederlands en deels in het Engels opgesteld, waarbij belangrijke termen en begrippen in het Engels zijn opgenomen en verklaringen en uitleg in het Nederlands. De cursus wordt geheel in het Nederlands gegeven (het optionele examen bevat de Engelse termen). Er zijn verschillende opdrachten die helpen de stof te begrijpen en eigen te maken.

Aansluitend aan deze cursus kan de deelnemer het door iSQI samengestelde ISTQB Certified Tester Foundation Level – Agile Tester (CTFL-AT) examen afleggen. Het examen is geen onderdeel van deze cursus. Ter voorbereiding op het examen kan de deelnemer gebruik maken van de oefenvragen die we hiervoor beschikbaar hebben gesteld.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil voorbereiden op het ISTQB Certified Tester Foundation Level – Agile Tester (CTFL-AT) examen. Van de deelnemer wordt voorkennis in de vorm van een eerder gevolgde cursus ISTQB Foundation verondersteld. Om aan het iSQI examen CTFL-AT te mogen deelnemen is het eerder behalen van het ISTQB Foundation Level iSQI CTFL-2018 examen verplicht.
Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Instructor

Testconsultancy Groep is sinds 1998 het oudste zelfstandige adviesbureau met 'Software Testen' en 'Trainingen' in het vaandel. Testconsultancy Groep bestaat uit hybride docenten uit Groningen en omstreken. Hybride docenten werken in de praktijk aan het vakgebied wat zij doceren. Dat maakt trainingen zoveel leuker en interessanter: docenten met praktijkverhalen over spannende onderwerpen.

Obbert Nieuwenhuis is docent Lean, software testen en soft skills. Hij is docent en testmanager en geeft ondermeer de curssussen Werken met Scrum, TMap Test Engineer, Software Testen, Praktische Testoefeningen en alle ISTQB Foundation Level curricula.
Admin bar avatar
Ralph is een gespecialiseerde software tester met meer dan 30 jaar ervaring. Hij is betrokken geweest bij grote en spraakmakende ontwikkelprojecten en heeft als docent software testen altijd een praktijkverhaal paraat.
Admin bar avatar
Marc is sinds 1990 actief in de informatietechnologie en heeft meer dan 20 jaar ervaring als kwaliteits- en testspecialist. Hij heeft in zijn carrière al diverse rollen vervuld, waaronder functioneel ontwerper, projectmanager, agile testanalist, exploratory tester en kwaliteitsadviseur. Hij is momenteel werkzaam als projectleider 5G en als hybride docent voor trainingen via Testconsultancy Groep en Online Docenten.

4.00 average based on 1 rating

5 Star
0%
4 Star
100%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Reviews

  • Joost Zijlstra

    Wordt goed rekening gehouden met onze bestaande kennis.

    Ik merk dat uit de eerdere scrum en foundation testing dat we veel overlap hebben. Gelukkig word hier rekening mee gehouden en kunnen we vlot door de juiste delen heen. Daarnaast wordt ook aandacht besteed als we vragen hebben

Geef een reactie