ISTQB Foundation

Het ISTQB Certified Tester Foundation Level 2018 programma besteedt aandacht aan de praktische aspecten van het testen in veeleisende projecten en sluit goed aan op de vereisten van traditionele softwareontwikkeling, maar ook op de agile Scrum en DevOps stromingen. Met deze tweedaagse live online cursus wordt de deelnemer voorbereid op het ISTQB Certified Tester Foundation Level 2018 examen.

De stof is deels in het Nederlands en deels in het Engels opgesteld, waarbij belangrijke termen en begrippen in het Engels zijn opgenomen en verklaringen en uitleg in het Nederlands. De cursus wordt geheel in het Nederlands gegeven (het optionele examen bevat de Engelse termen). Er zijn verschillende opdrachten die helpen de stof te begrijpen en eigen te maken.

Aansluitend aan deze cursus kan de deelnemer het iSQI Certified Tester Foundation Level 2018 (CTFL-2018) examen afleggen. Het examen is geen onderdeel van deze cursus. Ter voorbereiding op het examen kan de deelnemer gebruik maken van de oefenvragen die we hiervoor beschikbaar hebben gesteld.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zich wil voorbereiden voor het examen CTFL-2018 (Certified Tester Foundation Level 2018). Deelnemers krijgen het boek ‘An ISTQB-BCS Certified Tester Foundation guide’ in epub-formaat. Er wordt geen eerdere kennis op het gebied van testen verondersteld.

Instructor

Testconsultancy Groep is sinds 1998 het oudste zelfstandige adviesbureau met 'Software Testen' en 'Trainingen' in het vaandel. Testconsultancy Groep bestaat uit hybride docenten uit Groningen en omstreken. Hybride docenten werken in de praktijk aan het vakgebied wat zij doceren. Dat maakt trainingen zoveel leuker en interessanter: docenten met praktijkverhalen over spannende onderwerpen.

Obbert Nieuwenhuis is docent Lean, software testen en soft skills. Hij is docent en testmanager en geeft ondermeer de curssussen Werken met Scrum, TMap Test Engineer, Software Testen, Praktische Testoefeningen en alle ISTQB Foundation Level curricula.
Admin bar avatar
Ralph is een gespecialiseerde software tester met meer dan 30 jaar ervaring. Hij is betrokken geweest bij grote en spraakmakende ontwikkelprojecten en heeft als docent software testen altijd een praktijkverhaal paraat.
Admin bar avatar
Marc is sinds 1990 actief in de informatietechnologie en heeft meer dan 20 jaar ervaring als kwaliteits- en testspecialist. Hij heeft in zijn carrière al diverse rollen vervuld, waaronder functioneel ontwerper, projectmanager, agile testanalist, exploratory tester en kwaliteitsadviseur. Hij is momenteel werkzaam als projectleider 5G en als hybride docent voor trainingen via Testconsultancy Groep en Online Docenten.

4.50 average based on 4 ratings

5 Star
50%
4 Star
50%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Reviews

 • Mart Butterhof

  ISTQB

  Tijdens de lessen door worden er kleine quizen gehouden wat het erg prettig maakt om de stof op je op te nemen. De docent heeft veel kennis en aan het einde van de dag wordt er een samenvatting gegeven over welke onderdelen en behandeld zijn.
 • jochembraakhuis

  Kon minder

  Als het aan de lessen ligt moet het goed komen met het ISTQB examen, de belangrijkste onderwerpen worden duidelijk uitgelegd, en inzichtelijker gemaakt door middel van testjes. Als de leraar daarna above and beyond gaat door ook nog aan het eind van beide dagen een samenvatting voor te lezen, er een vertaalde begrippenlijst is opgesteld, en er een studieplan met tips wordt aangeboden, dan weet ik niet wat ik nog meer had kunnen wensen voor het examen.
 • kimdriessen

  goed

  goede online lessen met leuke voorbeelden uit de praktijk
 • Sanne

  super

  Prettige manier om in vrij korte tijd veel theorie door te nemen. Korte quizen tussendoor helpen om de stof te onthouden.

Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Geef een reactie