Programmeren in Python

Python is een superpopulaire programmeertaal die bijna overal voor gebruikt kan worden, zoals kleine en (hele) grote webtoepassingen, in wetenschap en techiek en voor de software van koffiemachines. De taal is bedacht door de Nederlander Guido van Rossum en wordt gebruikt door duizenden bedrijven en miljoenen programmeurs over de hele wereld. De taal is eenvoudig in het gebruik maar krachtig in de mogelijkheden. Python heeft veel weg van klassieke programmeertalen zoals Algol, Pascal en C, maar heeft niet de lastige aspecten van die talen. Guido van Rossum heeft veel moeite gestopt in het ondersteunen van de programmeur: dingen die de taal zelf kan oplossen hoeven niet door de programmeur bedacht te worden. En dat maakt programmeren in Python vaak een stuk gemakkelijker en handiger dan andere programmeertalen.

Guido van Rossum heeft zich bij het bedenken van een naam voor zijn programmeertaal laten inspireren door de komediegroep Monty Python, die vijf speelfilms, vele muziekalbums, vier computerspellen, verscheidene boeken, vier tv-seizoenen met 45 afleveringen en diverse andere merchandising op haar naam heeft staan. In de cursus worden regelmatig niet terzake doende verwijzingen naar het werk van deze komedianten gegeven.

Er zijn veel redenen om te leren programmeren in Python. We geven er 7 (illustratie Testconsultancy Groep)
De cursus Programmeren in Python vereist geen speciale voorkennis op het gebied van programmeren. De deelnemer moet de beschikking hebben over een Windows- of Macintosh computer waarop door de deelnemer software geïnstalleerd kan worden. Tijdens de cursus worden aanwijzingen gegeven om de benodigde (gratis) software te installeren.

Instructor

Testconsultancy Groep is sinds 1998 het oudste zelfstandige adviesbureau met 'Software Testen' en 'Trainingen' in het vaandel. Testconsultancy Groep bestaat uit hybride docenten uit Groningen en omstreken. Hybride docenten werken in de praktijk aan het vakgebied wat zij doceren. Dat maakt trainingen zoveel leuker en interessanter: docenten met praktijkverhalen over spannende onderwerpen.

Admin bar avatar
Henny is Java ontwikkelaar en heeft een achtergrond in rechten en software ontwerp. Haar lessen sprankelen van de praktische toepassingsvoorbeelden en interactie met de groep.
Evert is senior softwareontwikkelaar en systeemarchitect, ervaren in het realiseren van grote informatiesystemen met zowel front- als backendspecialisaties. Hij geeft cursussen op het gebied van programmeren, virtualisatie, devops en tooling.
Admin bar avatar
Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als product owner, technisch consultant en hybride docent.

4.38 average based on 8 ratings

5 Star
38%
4 Star
62%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Reviews

 • Mart Butterhof

  Top

  Goed begin voor in Python. Zelf nooit gewerkt met Python en binnen een korte tijd toch veel ervaring hier mee kunnen doen. Met Python kun je leuke dingen doen en erg leuk om mee te werken in het project.
 • Rob Holterman

  goed

  binnen deze cursus leer je de basis van python in een korte tijd
 • jochembraakhuis

  Python (Programmeertaal)

  Super goede intro cursus voor Python, vanaf de absolute basis goed uitgelegd, en ondersteund door opdrachten. Vooral de huiswerkopdrachten, waar wat meer werk in zat, hebben mij enorm geholpen om Python onder de knie te krijgen. Enige minpunt voor mij persoonlijk is dat ik al wat programmeer ervaring had, en het begin voor mij dus wat te traag was.
 • PascalCokart

  Goede cursus

  Leuke cursus om Python te leren
 • kimdriessen

  Super

  Super!
 • Loading...

Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Geef een reactie