Internet of Things met M5StickC en UIFlow

Een Internet of Things toepassing maken kan met eenvoudige middelen. Een goedkope M5StickC bevat alle noodzakelijke ingrediënten om zelf een Internet of Things toepassing te maken en het programmeren ervan gaat gemakkelijk met de grafische programmeeromgeving UIFlow. Het resultaat van deze training is dat u in staat bent om alle stappen uit te voeren om leuke, handige en indrukwekkende toepassingen te maken die u in verschillende situaties kunt gebruiken.

De cursus bestaat uit presentatie, demonstratie en uitleg door een ervaren docent en wordt gevolgd door het zelfstandig uitvoeren van opdrachten door de deelnemer, waarbij de docent kan helpen indien nodig. Na afronden van de opdrachten is er steeds de gelegenheid tot terugkoppeling en reflectie, waarbij we streven naar een losse en ongedwongen sfeer. Deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat van deelname.

De in de cursus gebruikte M5StickC
Om succesvol aan deze cursus te kunnen deelnemen hebt u geen speciale voorkennis nodig. Wel dient u te beschikken over een Windows of Macintosh computer met internet en een M5StickC. Een USB powerbank of USB lader kan handig zijn om de M5StickC tijdens het gebruik op te laden. Ook dient u vrij gebruik te kunnen maken van een wifi toegangspunt en hiervan naam (ssid) en wachtwoord (passphrase) beschikbaar te hebben. Het is niet mogelijk gebruik te maken van een wifi toegangspunt waar met een persoonlijk account ingelogd moet worden, zoals Eduroam.

Instructor

Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als product owner, technisch consultant en hybride docent.

4.78 average based on 9 ratings

5 Star
78%
4 Star
22%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Reviews

 • michielvanderspek

  Leuke cursus!

  Een leuke cursus en een mooie introductie tot IoT!
 • Vincent Langemeijer

  Interessant

  Zelf kende ik de M5Stick nog niet. Erg leuk en interessant om te zien wat je met zo'n klein apparaatje allemaal kunt als je er een beetje moeite voor doet!
 • Willem van der Ree

  Programmeren voor dummies

  Waardevolle workshop, die ik aan iedereen aanraad. Veel doen en uitproberen, met just enough theorie :). Wel redelijk wat tijd kwijt aan "burnen" van software, waardoor minder tijd voor ITTT en de implementatie van bijvoorbeeld webhooks. Erg leuk om drempelloos kennis te maken met programmeren, vooral veel fun!
 • John van de Leur

  John van de Leur

  Je kon aan de opbouw van de cursus zien dat er een hoop tijd in is gestoken. Complimenten dat je zo rustig bleef toen het even tegen zat!
 • Admin bar avatar

  David Hulsman

  Top!

  Het was beter geweest als de voorbereiding (downloaden van M5Burner en de firmware) vóór de cursus gedaan wordt (individueel), zodat er niet 15 man tegelijk een bestand vanuit China moet gaan downloaden (en als het dan iemand niet gelukt is kan er direct gekeken naar worden), waardoor de cursus wat vlotter kan verlopen. Anders dan dat: goede informatie, vermakelijk en leerzaam!
 • Loading...

Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Één gedachte over “Internet of Things met M5StickC en UIFlow”

Geef een reactie