Praktische testoefeningen

Testers met een theoretische basis van Software Testen, ISTQB Foundation of TMap Suite Test Engineer zijn geholpen met oefeningen waarmee de opgedane kennis in de praktijk kan worden gebracht. De cursus Praktische testoefeningen bevat situaties die afkomstig zijn uit verschillende domeinen zoals linguïstiek, verzekeringswezen, elektronica, gezondheidszorg en entertainment. Iedere situatie wordt beschreven en binnen de groep deelnemers besproken om de handigste of meest toepasselijke testaanpak te bepalen. De situaties lenen zich ondermeer voor het werken met elementaire vergelijkingen, equivalentieklassen, grenswaarden, beslistabellen en toestandsdiagrammen. Na de voorbereiding van de testen voeren de deelnemers de testen uit op webservices die speciaal voor dit doel zijn ontwikkeld. De gevonden fouten worden in de groep besproken en de testen worden op verbeterde versies van de webservices herhaald om vast te stellen dat alle fouten zijn verholpen.

Deze cursus is bedoeld voor testers die recentelijk een theoretische testcursus hebben gevolgd en hier een praktische invulling aan willen geven. Er wordt geen voorkennis op het gebied van programmeren, testautomatisering of de bij de oefeningen betrokken domeinen verondersteld.
Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Instructor

Testconsultancy Groep is sinds 1998 het oudste zelfstandige adviesbureau met 'Software Testen' en 'Trainingen' in het vaandel. Testconsultancy Groep bestaat uit hybride docenten uit Groningen en omstreken. Hybride docenten werken in de praktijk aan het vakgebied wat zij doceren. Dat maakt trainingen zoveel leuker en interessanter: docenten met praktijkverhalen over spannende onderwerpen.

Admin bar avatar
Ralph is een gespecialiseerde software tester met meer dan 30 jaar ervaring. Hij is betrokken geweest bij grote en spraakmakende ontwikkelprojecten en heeft als docent software testen altijd een praktijkverhaal paraat.
Obbert Nieuwenhuis is docent Lean, software testen en soft skills. Hij is docent en testmanager en geeft ondermeer de curssussen Werken met Scrum, TMap Test Engineer, Software Testen, Praktische Testoefeningen en alle ISTQB Foundation Level curricula.
Admin bar avatar
Marc is sinds 1990 actief in de informatietechnologie en heeft meer dan 20 jaar ervaring als kwaliteits- en testspecialist. Hij heeft in zijn carrière al diverse rollen vervuld, waaronder functioneel ontwerper, projectmanager, agile testanalist, exploratory tester en kwaliteitsadviseur. Hij is momenteel werkzaam als projectleider 5G en als hybride docent voor trainingen via Testconsultancy Groep en Online Docenten.
Admin bar avatar
Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als product owner, technisch consultant en hybride docent.

0.00 average based on 0 ratings

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie