Werken met Scrum

Scrum is een raamwerk voor effectieve samenwerking in teams. Met Scrum kunnen complexe producten worden gemaakt. Scrum-bedenkers Jeff Sutherland en Ken Schwaber hebben de regels, producten en gebeurtenissen in de officiële Scrum Gids gezet. Een compact en eenvoudig boekje dat evenwel lastig is uit te voeren.

Met de cursus Werken met Scrum van Online Docenten wordt de deelnemer opgeleid tot teamlid in een Scrum team, ter voorbereiding op het examen PSM1 van scrum.org en het werken volgens Scrum. De cursus is volledig ontwikkeld om live online gegeven te kunnen worden, met veel groepsoefeningen om de eenvoudige, maar weerbarstige regels van Scrum te kunnen oefenen en eigen te maken. De cursus werkt met de officiële Nederlandstalige Scrum Gids en de voorbereiding op het examen wordt mede geholpen door te oefenen met online examenvragen.

Instructor

Obbert Nieuwenhuis is docent Lean, software testen en soft skills. Hij is docent en testmanager en geeft ondermeer de curssussen Werken met Scrum, TMap Test Engineer, Software Testen, Praktische Testoefeningen en alle ISTQB Foundation Level curricula.

Admin bar avatar
Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als product owner, technisch consultant en hybride docent.
Admin bar avatar
Ralph is een gespecialiseerde software tester met meer dan 30 jaar ervaring. Hij is betrokken geweest bij grote en spraakmakende ontwikkelprojecten en heeft als docent software testen altijd een praktijkverhaal paraat.

5.00 average based on 6 ratings

5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Reviews

 • Mart Butterhof

  Goede cursus

  Hele goed cursus en erg leerzaam. Binnen 2 dagen kun je gecertificeerd zijn als Scrum Master. De stof wordt goed overgebracht en een fijne manier van lessen volgen.
 • jochembraakhuis

  Scrum

  Super handig en interessant onderwerp, gebracht op een fijne interactieve manier. Hoogtepunt was uiteraard het tekenen van de Super Mario figuren, wat ondanks de chaos en lol die we er mee hadden heel erg leerzaam was. Examen is behaald, dus het moet gewerkt hebben!
 • PascalCokart

  Goede cursus

  Examen succesvol behaald dus de cursus is succesvol gebeleken
 • JimmyFredriksz

  Uitstekende cursus!

  Zeer leerzaam en compact. In een enkele dag klaargestoomd voor het examen, welke zeker moet lukken met aanvullende studiedagen.
 • Vincent Langemeijer

  Goed

  Ook voor iemand die al een aantal keer met scrum had gewerkt was dit een goede opfriscursus, met nog een aantal nieuwe dingen erbij. Ook ik heb mijn certificaat behaald!
 • Loading...

Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Geef een reactie