Webtoepassingen maken met Python

Webtoepassingen zijn niet meer weg te denken uit het werkveld van een Python programmeur. Zowel toepassingen die informatie aan andere toepassingen leveren via een API als toepassingen die een fraai vormgegeven website aan aan een eindgebruiker tonen vallen binnen het domein van webtoepassingen maken met Python.

In deze cursus krijgt de deelnemer informatie over de module Flask in combinatie met het gebruik ervan in de programmeertaal Python. Er worden kleine en grotere webtoepassingen gemaakt in combinatie met databases via SQLAlchemy en webpagina templates met Jinja2.

Om succesvol aan deze cursus te kunnen deelnemen dient u enige voorkennis op het gebied van HTML, CSS en JavaScript te bezitten. In de cursus worden de noodzakelijke termen en technieken voor het gebruik van HTML, CSS en JavaScript bij het maken van webtoepassingen kort behandeld maar vormen geen speciaal leerdoel. De deelnemer dient voorafgaande aan deze cursus onze cursus Programmeren in Python succesvol te hebben afgerond of beschikken over een equivalent kennisniveau over het gebruik van Python. Voor sommige opdrachten is basisbegrip van SQL nodig om de opdracht volledig tot een goed einde te kunnen brengen.

Instructor

Testconsultancy Groep is sinds 1998 het oudste zelfstandige adviesbureau met 'Software Testen' en 'Trainingen' in het vaandel. Testconsultancy Groep bestaat uit hybride docenten uit Groningen en omstreken. Hybride docenten werken in de praktijk aan het vakgebied wat zij doceren. Dat maakt trainingen zoveel leuker en interessanter: docenten met praktijkverhalen over spannende onderwerpen.

Evert is senior softwareontwikkelaar en systeemarchitect, ervaren in het realiseren van grote informatiesystemen met zowel front- als backendspecialisaties. Hij geeft cursussen op het gebied van programmeren, virtualisatie, devops en tooling.
Admin bar avatar
Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als product owner, technisch consultant en hybride docent.

4.75 average based on 4 ratings

5 Star
75%
4 Star
25%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Reviews

 • Mart Butterhof

  Geweldig

  Een leuk onderwerp. Ik heb web development nooit leuk gevonden maar op deze manier ben goed gemotiveerd om hier mee aan de slag te gaan. Het wordt veel gebruikt in het project waar je nog meer ervaring opdoet.
 • jochembraakhuis

  Goede voorbereiding op eindproject

  Een van mijn favoriete onderwerpen, en dat terwijl ik van tevoren had gedacht niet geïnteresseerd te zijn in web development! Ik heb me 2 dagen enorm vermaakt met het spelen met webservers op de Raspberry Pi, en het uitbreiden van de eigen applicatie. Makkelijk gemaakt door bootstrap, dus HTML ervaring (die ik dus niet heb) is niet nodig. Goede voorbereiding op het eindproject!
 • PascalCokart

  Goede introductie

  Veel hands-on ervaring, had wat mij betreft wel iets sneller gemogen op sommige punten, maar ik kan me best voorstellen dat andere mensen daar anders over denken.
 • Admin bar avatar

  David Hulsman

  Top!

  Een goede introductie in de wereld van web development! En als je een eigen Raspberry Pi hebt, kun je zo je eigen website hosten! Niks geen poespas met externe computers, maar gewoon alles lekker lokaal!

Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Één gedachte over “Webtoepassingen maken met Python”

 1. Leuke en interessante cursus waarin veel verschillende aspecten van webdevelopment met Python worden behandeld. Enige voorkennis over het HTTP protocol en SQL is wel handig voor de latere opdrachten. Evert als docent heeft veel kennis en helpt graag mee als er problemen zijn.

Geef een reactie