Software Ontwerptechnieken

In agile softwareontwikkelprocessen is een effectieve communicatie binnen teams van belang om hoogwaardige en innovatieve softwareproducten te realiseren. Vaardigheden bij het vervaardigen en lezen van ontwerpproducten is daarom een vereiste voor ieder teamlid. In de cursus Software ontwerptechnieken worden veelgebruikte technieken gedemonstreerd, kan de deelnemer oefenen met het maken en lezen ervan en wordt duidelijk, wanneer een schrijf- of tekentechniek wordt toegepast.

De cursus bevat de volgende ontwerptechnieken:

 • Verzamelingen en klassen
 • User stories
 • Natuurlijke taal en het gebruik van logica in zinnen
 • Pseudocode
 • Given-When-Then gedragsbeschrijvingen
 • Processchema’s
 • Waarheidstabellen
 • Toestandsdiagrammen
 • Use Case diagrammen
 • Entiteit-Relatie diagrammen
 • Stroomschema’s
De cursus Software ontwerp technieken is bedoeld voor iedereen die veelgebruikte ontwerpproducten wil kunnen lezen en bijdragen aan de realisatie daarvan. Er is geen voorkennis vereist, maar enige praktijkervaring in projecten of agile trajecten, of een voorstudie zoals Scrum, ISTQB Foundation of TMap Suite Test Engineer is aanbevolen.
Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Instructor

Testconsultancy Groep is sinds 1998 het oudste zelfstandige adviesbureau met 'Software Testen' en 'Trainingen' in het vaandel. Testconsultancy Groep bestaat uit hybride docenten uit Groningen en omstreken. Hybride docenten werken in de praktijk aan het vakgebied wat zij doceren. Dat maakt trainingen zoveel leuker en interessanter: docenten met praktijkverhalen over spannende onderwerpen.

Admin bar avatar
Marc is sinds 1990 actief in de informatietechnologie en heeft meer dan 20 jaar ervaring als kwaliteits- en testspecialist. Hij heeft in zijn carrière al diverse rollen vervuld, waaronder functioneel ontwerper, projectmanager, agile testanalist, exploratory tester en kwaliteitsadviseur. Hij is momenteel werkzaam als projectleider 5G en als hybride docent voor trainingen via Testconsultancy Groep en Online Docenten.
Admin bar avatar
Ralph is een gespecialiseerde software tester met meer dan 30 jaar ervaring. Hij is betrokken geweest bij grote en spraakmakende ontwikkelprojecten en heeft als docent software testen altijd een praktijkverhaal paraat.
Obbert Nieuwenhuis is docent Lean, software testen en soft skills. Hij is docent en testmanager en geeft ondermeer de curssussen Werken met Scrum, TMap Test Engineer, Software Testen, Praktische Testoefeningen en alle ISTQB Foundation Level curricula.
Evert is senior softwareontwikkelaar en systeemarchitect, ervaren in het realiseren van grote informatiesystemen met zowel front- als backendspecialisaties. Hij geeft cursussen op het gebied van programmeren, virtualisatie, devops en tooling.
Admin bar avatar
Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als product owner, technisch consultant en hybride docent.
Admin bar avatar
Henny is Java ontwikkelaar en heeft een achtergrond in rechten en software ontwerp. Haar lessen sprankelen van de praktische toepassingsvoorbeelden en interactie met de groep.

4.33 average based on 3 ratings

5 Star
33%
4 Star
67%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Reviews

 • Mart Butterhof

  Top

  Interessante cursus. Heel veel mogelijkheden om te kiezen in ontwerptechnieken. Het af en toe aan elkaar laten zien is erg leerzaam omdat je van elkaar kunt leren.
 • Rob Holterman

  leerzaam

  er worden verschillende ontwerptechnieken uitgelegd waarmee je kort aan het werk gaat. hierdoor leer je goed hoe de verschillende ontwerptechnieken werken
 • jochembraakhuis

  Ontwerptechnieken

  Een behoorlijk grote hoeveelheid ontwerptechnieken, maar door duidelijke uitleg en oefening met een aantal technieken toch behapbaar en inzichtelijk gemaakt. In groepen werken en vervolgens elkaars resultaten vergelijken werkt enorm leerzaam.

Geef een reactie