DevOps Fundamentals

DevOps is zowel een filosofie als een pragmatische manier van software ontwikkelen en beheren. Het werken met DevOps kent zijn oorsprong in de literaire roman The Phoenix Project en The DevOps Handbook van Gene Kim en Jez Humble e.a. Het DevOps mechanisme is gebaseerd op Lean, Kanban en Agile Development en maakt het besturen van de value stream een primaire dagelijkse missie. In de cursus DevOps Fundamentals staan de Three Waysthe flowfeedback en continuous learning and experimention centraal.

In de curus DevOps Fundamentals wordt uitgelegd hoe DevOps, Scrum, Kanban en Agile hand in hand gaan, maar geen synoniemen van elkaar zijn. Verder wordt veel aandacht besteed aan development, test en operations. Daarnaast wordt het gebruik van beheertools, werken met besturingssystemen en netwerken in de training behandeld.

De cursus DevOps Fundamentals is bedoeld voor softwareontwikkelaars, testers en scrum masters die aan de hand van het DevOps concept willen gaan werken. Er wordt enige ervaring met agile werken verondersteld. Het OpenCert examen DevOps Fundamentals is een optioneel onderdeel van deze cursus.
Deze cursus is op aanvraag beschikbaar voor groepen vanaf 3 personen. In overleg kunt u ervoor kiezen om deze cursus voltijds, of gedurende een periode naar keuze te laten verzorgen. De cursus wordt geheel live online verzorgd in een combinatie van live online presentaties, zelfstudieopdrachten met docentbegeleiding en live online workshops. De kwaliteit van live online cursussen van Testconsultancy Groep is vergelijkbaar met volledig fysiek gegeven cursussen.

Instructor

Testconsultancy Groep is sinds 1998 het oudste zelfstandige adviesbureau met 'Software Testen' en 'Trainingen' in het vaandel. Testconsultancy Groep bestaat uit hybride docenten uit Groningen en omstreken. Hybride docenten werken in de praktijk aan het vakgebied wat zij doceren. Dat maakt trainingen zoveel leuker en interessanter: docenten met praktijkverhalen over spannende onderwerpen.

Evert is senior softwareontwikkelaar en systeemarchitect, ervaren in het realiseren van grote informatiesystemen met zowel front- als backendspecialisaties. Hij geeft cursussen op het gebied van programmeren, virtualisatie, devops en tooling.
Admin bar avatar
Rudi Niemeijer is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als product owner, technisch consultant en hybride docent.

3.00 average based on 3 ratings

5 Star
0%
4 Star
33%
3 Star
33%
2 Star
34%
1 Star
0%

Reviews

 • Mart Butterhof

  DevOps

  De materie is erg interessant en leuk om te horen van iemand met veel ervaring. Het maken van opdrachten maakt het een stuk fijner om door de stof heen te komen. De hele dag naar de lesstof luisteren blijft pittig.
 • jochembraakhuis

  DevOps Fundamentals

  Een hele dag theorie online blijft zwaar, maar de onderbrekingen door middel van quizzen maakt het al een stuk prettiger. De hoeveelheid tools die genoemd waren was behoorlijk groot, maar als introductie voor wat we later in de traineeship te zien gaan krijgen wel geschikt, omdat we nu een beter beeld hebben bij welke stappen van DevOps ze gebruikt worden, Ook de demo’s waren erg verhelderend, en een mooie afwisseling van de slides.
 • PascalCokart

  Beoordeling DevOps fundamentals

  Interessant onderwerp maar de les had best wat interactiever en bondiger gemogen, zo houd je de groep beter bij de les en activeer je de deelnemers ook om actief deel te nemen.

2 gedachten over “DevOps Fundamentals”

 1. Een hele dag theorie online blijft zwaar, maar de onderbrekingen door middel van quizzen maakt het al een stuk prettiger. De hoeveelheid tools die genoemd waren was behoorlijk groot, maar als introductie voor wat we later in de traineeship te zien gaan krijgen wel geschikt, omdat we nu een beter beeld hebben bij welke stappen van DevOps ze gebruikt worden, Ook de demo’s waren erg verhelderend, en een mooie afwisseling van de slides.

Geef een reactie